Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar
free templates joomla

Hallgatói élet

 

 

 

 

 


 

 

 

VEN, azaz a Veszprémi Egyetemi napok

A VEN örök érvényű mondata: „Alkonyattól pirkad..."

Messzi múltba nyúló hagyományai vannak ennek a rendezvénynek. 2008-ban már a XX. VEN kerül megrendezésre, pedig csak minden páros évben van!

A VEN, a legmeghatározóbb élmény a veszprémi egyetemista életében!!! Az egyetem szakjai 5 nagy csapatba verődve küzdenek meg a diákrektori címért, az egy hetet magába ölelő rendezvényen.


AKÓ

Hogy ne unatkozzon az egyetemi polgárság a VEN nélküli, azaz páratlan években (pl. 2005, 2007, 2009, 2011...), az 54,2976 liter (jófajta???)bor= AKÓ-ról elnevezett rendezvény, várja a pajkos, szórakozni vágyó kollégákat!

A mulatság magját a 24 órás vetélkedő alkotja, de mára már fesztivállá nőtte ki magát.

A nyeremény, bármely meglepő az 54, 2976 liter bor és bonuszként egy egészben megsütött malac!

Noha a fődíj mindig hamar elfogy, a hallgatók szívesen küzdenek a díjakért, csapatukért. A csapatoknak leginkább vicces feladatokat kell végrehajtaniuk (az archívumból: diplomadolgozat készítése 1 óra alatt, rendőrségi alkohol-szondával ellenőrzött 24 órás versenyivás, egyetemi jegyzet megzenésítése...), amelyet aztán a "felettébb pártatlan" és árgus szemekkel figyelő zsűri (amely egyébként főként oktatókból és egyéb, az egyetem prominens személyiségei közé tartozókból áll) értékel. Az esti koncertek, hajnalig tartó bulik színesítik a programokat.


5 KARikás játékok

Új keletű sportrendezvény, melyen egyetemünk polgárai megmutathatják, hogy a fitness terén is megállják a helyüket. És hogy miért is 5 KARikás??? Az egyetem 5 karát jelképezi az elnevezés, név szerint: BTK, GTK, MIK, MK, GMK.

Rengeteg sportágban mérkőzhetnek meg a résztvevő játékosok, és ha sikerrel küzdik le az akadályokat, akkor a végén hazavihetik a kupát. Hagyományteremtő jelleggel kezdődött és nemsokára jön a folytatás.


Regatta

Evezősverseny egyetemi rendezvény -- az Oxford-Cambridge versenyek mintájára kezdte el szervezni az akkor még Veszprémi Egyetem. Évente váltakozik a helyszín: ha a keszthelyi kampusz a házigazda, akkor Keszthelyen húzzák az evezőket, ha a veszprémi kampusz a meghívó, akkor pedig Balatonalmádiban, a Pannon Egyetem üdülőjében állnak rajthoz a senior és junior női, illetve férfi csapatok. Van egy különlegessége a Balaton Regattáknak: mivel a keszthelyi és a veszprémi kampusz is a Pannon Egyetem része, bárki győz, otthon marad a trófea. Fontos megjegyezni, hogy a szurkolók igényeit is tökéletesen kielégíti a rendezvény, hiszen bár az üdítő nem, a sör ingyen van.

MFTK Dékáni Titkárság, B épület I. emelet Tel: 88/624-005 e-mail: mftkdekani@mftk.uni-pannon.hu