Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar
free templates joomla

Báthory-díjban részesült dr. Orosz Sándor, címzetes egyetemi tanár

"Báthory-díjban részesült dr. Orosz Sándor, címzetes egyetemi tanár, a Veszprémi Egyetem (jelenleg Pannon Egyetem) Tanárképző Kara

Pedagógia-Pszichológia Tanszékének alapítója és vezetője

Orosz Sándor

A nevelés- és oktatáskutatás területén kimagasló tudományos teljesítményű munkásságának és életművének elismeréseként a Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete (HERA) Báthory Zoltán Emlékéremmel tüntette ki dr. Orosz Sándort, címzetes egyetemi tanárt, a Veszprémi Egyetem (jelenleg Pannon Egyetem) Tanárképző Kara pedagógiai-pszichológiai tanszékének alapítóját és egykori vezetőjét.

A HERA alapítójáról, Báthory Zoltánról elnevezett kitüntetést az egyesület vezetősége és elnöksége 2014 óta adományozza a nevelés és oktatás területén elért tudományos életmű elismeréseként. A HERA 2017. évi közgyűlésén és a hozzá kapcsolódó HuCER konferencián a díjat Prof. Kozma Tamás, az egyesület elnöke adta át.

A Báthory Zoltán emlékérmet eddig a következő díjazottak kapták: 2016-ban Gazsó Ferenc emeritus professzor (Corvinus Egyetem), Hrubos Ildikó emeritus professzor (Corvinus Egyetem). 2015-ben Ferge Zsuzsa, emeritus professzor (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Forray R Katalin, emeritus professzor (Pécsi Tudományegyetem). 2014-ben Nagy József, emeritus professzor (Szegedi Tudományegyetem)."

MFTK Dékáni Titkárság, B épület I. emelet Tel: 88/624-005 e-mail: mftkdekani@mftk.uni-pannon.hu